Investering och expansion

Fyrtal i investerare satsar på Sitesmart för att expandera bolaget på den europeiska marknaden. Sitesmart har breddat sin ägarbas med erfaren investeringstrojka, tanken är att kunna erövra den europeiska marknaden.

Otrolig potential till skalbarhet

Investerarna kommer med erfarenheter från den finansiella sektorn, digitala strategier, försäljning och marknadsföring samt en stor dos entreprenörskap från flera egna bolag. Det fanns tidigare kontakt med Sitesmart, men under sommaren intensifierades samtalen och tycke uppstod en varm dag i Motala.

- Det är ett supergäng som nu kommer jobba ihop med Sitesmart, så mycket erfarenhet och kontakter i samma bolag, säger Sitesmarts grundare Per Andersson.

Gruppens intresse var ursprungligen inriktat på Sitesmarts plattform. SiteSmart har alltid legat i framkant med sin tekniska utveckling och lagt så gott som alla resurser där. Trots det har man levererat ett hundratal e-shopar i Sverige. Med de nya ägarna får vi säljkraften och säljkanalerna vi saknat för att på allvar konkurrera med övriga leverantörer. Tack vare plattformens flexibilitet och att man från början valt att fullt ut följa rekommenderade standarder finns en otrolig potential till skalbarhet och internationell expansion.

Mångdubblad omsättning

Målet är att mångdubbla omsättningen och inom en femårsperiod notera SiteSmart på börsen, säger en av investerarna. Nya kundsegment kommer att integreras samt nya partnerskap initieras för att kunna erbjuda kunderna helhetslösningar. 

One-Stop Shop 

Sitesmart skall bli en one-stop shop med erbjudanden såsom influencers, SEO, logistik samt helt nya kanaler för att nå kundens kund. Att kunna kombinera Sitesmarts teknikkunskaper kring e-handel med gruppens kunskap inom affärsutveckling, expansion, logistik samt marknadsföring kommer göra Sitesmart mycket expansivt. De första stegen är redan tagna med kontor på Birger Jarlsgatan, initierad personalexpansion, första större europeiska kunden är på väg in och mycket intressanta kundcase kommer löpande att släppas.

Besök oss gärna i natursköna Motala, vårt kontor hittar du ett stenkast från hamnen - 58°53`50.2"N, 15°04`01.1"E

Bispmotalagatan 1, 591 35 Motala
Telefon: 0141-20 25 4
0
E-post » info@sitesmart.se

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av MediaVault International AB.

Copyright © 2017 SiteSmart