Ökat utbud av betallösningar, Bambora och Resurs Bank

Sättet att betala sitt köp i en e-butik förändras ständigt. Det är fortfarande vanligast att betala med kort vid transaktioner på nätet. SiteSmart ökar nu utbudet av betalkopplingar och erbjuder Bambora samt Resurs Bank.

Kortbetalning fortfarande starkast

84 procent av de som handlat på nätet under 2015 har använt kort, och ungefär hälften har betalat med sin internetbank eller mot faktura.
Nu kommer dock mobila lösningar som Swish starkt och har lanserat sin e-handelslösning och Mastercards erbjuder MasterPass i Sverige och Norge.  Dessa nya betallösningar har det gemensamt att de gör det enklare att betala. De minskar friktionen. 

Lagrade kortuppgifter gör det enklare

Man ska inte behöva skriva in sina kortuppgifter i telefonen varje gång man ska betala en parkeringsbiljett eller beställa en bok. Skälet till att man använder mobilen för att shoppa är att det är enkelt.  Ju svårare det är, desto mindre benägen blir man att handla på just det sättet. 47 procent av e-handelskonsumenterna vill kunna lagra sitt kortnummer för att slippa ange det på nytt för varje köp. Bland mobilkonsumenterna är siffran hela 55 procent. Allra mest angelägna är de äldsta konsumenterna.  Var tredje konsument säger till och med att de skulle e-handla mer via mobila enheter om de slapp ange kortuppgifter varje gång. 

Avbrutet köp i kassan

Vi kan också konstatera att 38 procent av konsumenterna någon gång avbrutit ett köp på nätet, oftast för att de inte fick betala på det sätt som de ville.  Det är rimligen ett övergående problem. Handlare som inte erbjuder rätt betalsätt kommer att få se sig omsprungna av sina konkurrenter, på samma sätt, för övrigt, som de handlare som inte anpassat sina webbutiker till små skärmar. Praktiskt taget alla har i dag en smartphone inom räckhåll, en portal till all världens butiker. Det har aldrig varit kortare från idé till fullbordat köp. 

Mobilanpassa din e-handel NU!

Slaget om mobilkunderna handlar i hög grad om att möta efterfrågan med rätt utbud, en mobilanpassad sajt och ett smidigt sätt att betala. Utbudet finns redan där. Allt fler e-handelsaktörer har byggt enkla, snygga och snabba mobila sajter. När flera av de stora betalningsaktörerna lanserar nya, mobilanpassade betalsätt är tekniken mogen för att ta nästa språng.

Besök oss gärna i natursköna Motala, vårt kontor hittar du ett stenkast från hamnen - 58°53`50.2"N, 15°04`01.1"E

Bispmotalagatan 1, 591 35 Motala
Telefon: 0141-20 25 4
0
E-post » info@sitesmart.se

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av MediaVault International AB.

Copyright © 2017 SiteSmart