SiteSmart tipsar - Nytt år ny plan.

Ett nytt år med nya insatser inlett, men avsikten idag är att se på några trender från 2017 vi kan räkna med fortsätter och kan planera inför.

Besökare.
E-handel såväl som trafik på internet fortsätter att öka och främst från mobila enheter så mobilanpassning är viktigare än någonsin. E-handel ökade generellt med ca 17% över hela året i sverige med skarpare toppar runt samtliga shopping högtider. Detta innebär för vissa att man bör se över sin tilldelade serverkapacitet.

Logistik.
Runt just de större shopping högtiderna har belastning från e-handeln kört ihop det för många logistikföretag men främst för postnord. Det kan vara läge att se över sina fraktavtal eller planera exempelvis sin black friday kampanj för att sälja redan innan fredagen för att undvika försenade leveranser.

Kontra trender.
Att istället välja bort något som black friday eller cyber monday med kontra trender som white monday gav mycket goda resultat för ett flertal e-handlare föregående år. Man lägger då istället fokus på varumärkesbyggande hållbara konsumtions/ välgörenhets idéal genom kampanj med information, insamling, erbjudande och temporärt skänka del av vinsten. Säkerhet. Med GDPR och strängare regler för att skydda data på gång bör man se över sina rutiner med hur man hanterar personuppgifter och med det säkerheten runt dem. Ett bra första steg är att se till så att man har SSL certifikat infört på sin sida.

Säkerhet.
Med GDPR och strängare regler för att skydda data på gång bör man se över sina rutiner med hur man hanterar personuppgifter och med det säkerheten runt dem. Ett bra första steg är att se till så att man har SSL certifikat infört på sin sida.

Hör av er om ni vill ha hjälp med er strategi!

Besök oss gärna i natursköna Motala, vårt kontor hittar du ett stenkast från hamnen - 58°53`50.2"N, 15°04`01.1"E

Bispmotalagatan 1, 591 35 Motala
Telefon: 0141-20 25 4
0
E-post » info@sitesmart.se

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av MediaVault International AB.

Copyright © 2017 SiteSmart