Vinnande koncept för framgångsrika e-handlare

Att driva e-handel idag ställer högre krav på e-handlaren än tidigare. Det är inte längre så enkelt som att bara lägga upp en bild, ett pris samt en bra checkout. Vi ger dig några tips hur du själv ökar dina chanser att vinna kunden.

Vinnande koncept för modern e-handel med hög konvertering

Vi har länge pratat om vikten av bra, fylliga och innehållsrika kategorisidor och landningssidor. Det är även viktigt att bygga sidor med intressant och relaterat innehåll "kring" dina produktlistor.

En e-handelssida som enbart innehåller produktlistor, produktsidor och kampanjer är idag inte tillräckligt intressant för att konvertera dina besökare till kunder. Idag krävs att man berättar om sina produkter och ger besökaren inspiration för att locka dem att handla. Detta sätt att arbeta ökar inte bara konverteringen och ger bättre försäljning, det driver även trafik till din sida genom att indexera bra i sökmotorer. De flesta e-handlare som arbetar på detta sätt använder materialet även i sociala media för att väcka intresse och driva trafik.

Framgångsrik e-handel

Ett exempel på ett lyckat arbete är den stora klädesbutiken nelly.com. De har i flera år arbetat på detta sätt och blev 2015 vinnare av priset "bästa e-handelssajt" i Sverige.

Nu behöver du som mindre/medelstor e-handlare inte bli förskräckt av arbetet utan alla tar det i sin takt. Viktigt är dock att du har en e-handelsplattform som medger att du kan arbeta med innehåll. Du ska enkelt kunna bygga ut innehållssidor, kategorisering, arbeta med nyheter och blogga. Att koppla samman din sida med sociala media och lägga in filmklipp hör till vanliga funktioner. Detta ska självklart kunna kombineras med produktlistor och kampanjer för att "locka över" besökaren till ett köp. Vill du veta mer om detta smarta sätt att arbeta kontaktar du oss på SiteSmart.

Besök oss gärna i natursköna Motala, vårt kontor hittar du ett stenkast från hamnen - 58°53`50.2"N, 15°04`01.1"E

Bispmotalagatan 1, 591 35 Motala
Telefon: 0141-20 25 4
0
E-post » info@sitesmart.se

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av MediaVault International AB.

Copyright © 2017 SiteSmart