SEO Sökmotoroptimering - Mer trafik & fler kunder

Sökmotoroptimering med rätt teknik, erfarenhet och sökmotor optimerat innehåll på din e-handel hjälper dig med högre konkurrenskraft i sökresultaten. 

SEO - Ett ständigt utvecklande arbete

Muntliga frågor till telefonen som "Hej Siri, vad är sökmotoroptimering?" höjer idag inga ögonbryn hos förbipasserande. Under senare år har internetanvändare gått från att söka efter svar online till att rent av kommunicera med sökmotorer. En kommunikationsväg som din hemsida behöver anpassas efter. 

Inte bara för att det är enkelt att ropa på Google när man behöver svar på vilken skådespelare det var som är med i den där filmen, men också för att möta de krav som finns för en användarvänlig e-handel. Med tiden har både WAI (Web Accessibility Initiative) och mer traditionell sökmotoroptimering blivit ett måste för en god presentation i sökresultaten. Allt för att ligga i fas med den utveckling som sker online och de nya krav som ställs i arbetet med sökmotoroptimering.

Kontakta oss för bra SEO

EN AV VÅRA KUNDER:

Upplevstore - En tillväxtresa med sökmotoroptimering i fokus

Sportfiskebutiken Upplevstore.se är en av alla de kunder där vårt arbete med SEO och sökmotoroptimering gett riktigt fina resultat. I leveransen ingick en nya design, e-handelsplattformen SiteSmartQ och en riktig SEO-tvätt. Efter noga arbete med bland annat teknisk SEO, sidbeskrivningar, sökord & fraser kunde e-handeln höja sina positionering i sökresultaten.

Från att ha legat och skvalpat på 100+ i ordningen så kunde vi genom vårt arbetet flytta Upplevstore till så mycket som 21 förstapositioner i Googles sökresultat. Utöver och genom detta så ökade trafiken till sidan och e-handel kom upp till ytan. Med andra ord ett skolexempel på när sökmotoroptimering tagit e-handeln till nästa nivå.

Vägen till en bättre positionering i sökresultaten & konkurrens-kraft inom ditt område

Nulägesanalys

Första steget är att kartlägga nuvarande positioner sökmotormässigt för din webbplats genom en bred seo-analys. Allt för att få en överblick på hur hemsidan står sig idag, vilka delar man vill ta med sig och vilka delar som skulle behöva bytas ut.

Teknisk plattform - prestanda

Därefter gör vi en djupdykning i sitens tekniska specifikationer och ser till att denna är optimerad för teknisk SEO. Exempel på detta är laddningshastigheter, fungerande länkar och korrekt kodning och mycket mer. Ett viktigt steg för en chans till hög rankning i sökmotorerna.

Onpage SEO

Nu börjar det lite mer synliga arbetet! I det här steget jobbar vi tillsammans fram ett innehåll som är attraktivt både för sökmotorer men framförallt för dina kunder. Här jobbar vi med allt från bildformat, alt-texter, copy och navigering med tydliga rubriker.

Säljande sökträff

Rankingfaktorerna har nu förbättrats markant, men nu måste vi håva in kunderna från sökmotorerna. Hur får vi en potentiell kund att välja just din hemsida? Genom att sticka ut med en säljande sökträff! Håll det unikt och relevant, allt i samspel med innehållet på sidan.

På SiteSmart jobbar vi med helheten för en sökmotoroptimerad e-handel

För att effektivt mata din sida med relevanta sökord. Rätt utformade texter på rätt plats kombinerat med finlir och fingertoppskänsla byggd på erfarenhet ger resultat. Ibland krävs förvånansvärt lite för stora kliv mot toppen. Vi har exempel på mycket framgångsrik SEO för kunder inom områden med knivskarp konkurrens.

Kaffecompagniet är en av de kunder som genom vårt samarbete ökade sin försäljning med hela 171% redan efter de första två månaderna. En investering som snabbt betalade sig och ett arbete där vi genom optimering av titlar, sidbeskrivningar, sökordsanalyser och mycket mer kunde ta e-handeln till en ny nivå. 

Kontakta oss för bra SEO

Sökmotoroptimering av innehåll - Copy 

Vad klassas egentligen som bra copy och vad har vi i åtanke när vi tar fram texter till din e-handel? Copy är en stor del av SEO och det gäller att du får in de sökord som du siktar att rankas för även i texten. Då menar vi inte upprepning av ordet "e-handel" i varje mening i CAPS. Vi ser även till att både text och sida förblir luftig, ingen gillar en sida med en A4 lång text. Det sista är extra tänkvärt om sidan ska visas i en mobil (där de flesta köp genomförs idag). Håll det intressant, relevant men framför allt unikt! 

Är du intresserad av att veta mer ?

Läs mer om våra e-handelstjänster

E-handelsnyheter och tips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med information om vår e-handelsplattform. Följ oss så ger vi dig kunskap om hur du kan växla upp i din e-butik.

Huvudkontor Motala

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post » 
info@sitesmart.se

Kontor Stockholm

Torkel Knutssonsgatan 24
118 49 Stockholm

Växel: 077-551 01 00
E-post: » 
hej@primeq.se

Följ oss

» Linkedin
» Facebook
» Instagram

SiteSmart en del av

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av PrimeQ SiteSmart AB.
SiteSmart är en del av View Group med ca 600 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 800 miljoner SEK.

Copyright © 2022 SiteSmart   |   » Sitemap