Meny

   Support

Sofia | SEO Specialist

SEO sökmotoroptimering ökar din synlighet i Googles organiska sökresultat

SEO sökmotoroptimering är ett kontinuerligt arbete med att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorer som Google. En väl optimerad webbsida ger dig ökad trafik av för din verksamhet relevanta besökare. Resultatet av detta är självklart fler kunder och mer affärer. Arbete med optimering av din webbsida är en investering i framtiden.

Sökordsanalys är grunden för att lyckas med SEO sökmotoroptimering

Det första vi gör när vi påbörjar ett nytt arbete med SEO sökmotoroptimering är en grundlig sökordsanalys. Hur placerar du dig i sökresultaten idag, vilka sökord syns du på och hur tuff är konkurrensen. Det vi strävar efter är att ta fram relevanta sökord och fraser som har en bra sökvolym och driver rätt besökare samt har en lägre konkurrens. Vi hjälper dig att ta fram en sökordsstrategi för att tydliggöra vad du bör satsa på för att öka dina affärer. Exempelvis om du har en VVS firma så kanske du vill att företaget ska andas premium och väljer att skriva VVS tekniker istället för rörmokare. Med hjälp av en sökordsanalys kan man tydligt se att sökordet rörmokare ger över 9 000 sökningar per månad medans VVS tekniker endast har ynka 390. Det är viktigt att veta vad din målgrupp söker på för att du ska ges största möjlighet att driva trafik till din webbplats.

Sökordens relevans i texter

Texter på din webbsida är en stor del av SEO och det gäller att innehåll har med de sökord som du siktar att rankas på. Då menar vi inte upprepning av ordet "e-handel" i varje mening med stora bokstäver, det är viktigt att skriva texter som passar dina besökare. När vi arbetar med innehåll ser vi till att både text och sida förblir luftig och textstycken delas upp med relevanta mellanrubriker, ingen besökare gillar en sida med en A4 lång text. Det sista är extra tänkvärt om sidan ska visas i en mobil (där de flesta köp genomförs idag). Vi hjälper dig med intressant, relevant men framför allt unikt och optimerat innehåll!

Teknisk SEO sökmotoroptimering

Teknisk SEO innebär att man hjälper Googles sökrobotar att komma åt och indexera allt innehåll på din webbplats så enkelt som möjligt. Listan är lång vad som ingår i teknisk SEO men några exempel på detta är laddningstider, fungerande länkar, responsivitet, korrekt kodning och mycket mer. Teknisk SEO är ett viktigt steg för en chans till hög rankning i sökmotorer. Här spelar valet av plattform stor roll.
SiteSmart plattform ligger i framkant och utvecklas kontinuerligt för att svara upp mot omvärldens hårda krav. Vi erbjuder även teknik som automatiskt skalar och optimera dina bilder för visning i olika typer av media som mobiler, plattor och desktop.

On Page analys SEO sökmotoroptimering

Utöver sökordsanalysen genomför vi en on page analys där vi ser över hela din webbplats nuvarande innehåll och struktur. Vi identifierar utmaningar och förbättringsmöjligheter i form av bland annat URL struktur, rubriker och bilder.

On Page SEO sökomotoroptimering

Nu börjar det lite mer synliga arbetet! I det här steget jobbar vi tillsammans fram ett innehåll som är attraktivt både för sökmotorer men främst för dina besökare. Här jobbar vi med allt från bildformat, alt-texter, copy och menystruktur med tydliga rubriker till klassiska sidtitlar och sidbeskrivningar. Vi ger dig en sida som syns i sökmotorer på för din verksamhet relevanta sökord, det ger dig ökad trafik och framför allt, rätt besökare.

SERP Search engine result page

SERPEN är helt enkelt den sidan i en sökmotor, exempelvis Google där du ser ditt sökresultat. Vi brukar gilla att jämföra SERPEN med en anslagstavla full av information, annonser och andra meddelanden. Idag finns det nämligen närmare 20 olika sätt att synas på i Google och det förändras tidvis genom söktrender. Här gäller det att ha kontinuerlig bevakning över just dina utvalda, viktiga sökord som du vill synas på. Hur står din e-handel ut i mängden och hur väl syns den i SERPEN? Vi kallar det digital marknadsandel eller visibility index.

Hur innehåll på din sida skapas har stor betydelse för din möjlighet att synas. Söktrender och klick på resultat styr hur Google väljer att ranka och visa upp sidor. Här kan vi hjälpa dig att följa och tolka SERPEN för att anpassa din sidas innehåll för mer exponering och fler affärer.

Vägen till en bättre positionering i sökresultaten och konkurrenskraft inom ditt område

Nulägesanalys

Första steget är att kartlägga nuvarande positioner sökmotormässigt för din webbplats genom en bred seo-analys. Allt för att få en överblick på hur hemsidan står sig idag, vilka delar man vill ta med sig och vilka delar som skulle behöva bytas ut.

Prestanda

Därefter gör vi en djupdykning i webbsidans tekniska specifikationer och ser till att den är optimerad för teknisk SEO. Exempel på detta är laddningstider, fungerande länkar och korrekt kodning och mycket mer. Ett viktigt steg för en chans till hög rankning i sökmotorer.

Onpage SEO

Nu börjar det lite mer synliga arbetet! I det här steget jobbar vi tillsammans fram ett innehåll som är attraktivt både för sökmotorer men framförallt för dina kunder. Här jobbar vi med allt från bildformat, alt-texter, copy och navigering med tydliga rubriker.

Säljande sökträff

Rankingfaktorerna har nu förbättrats markant, men nu måste vi håva in kunder från sökmotorer. Hur får vi en potentiell kund att välja just din hemsida? Genom att sticka ut med en säljande sökträff! Håll det unikt och relevant, allt i samspel med innehållet på sidan.

Intresserad av SEO sökmotoroptimering?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala. SiteSmart är en del av View Group med ca 800 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 1 miljard SEK.
Copyright © 2023 SiteSmart

     

Kontakta oss

 Östra Hamngatan 3 591 37 Motala

SiteSmart – a part of VIEW Group