E-handelsleverantörer underkänner sig själva

Många e-handelsplattformar utger sig för att vara flexibla - och marknadsför sig även som mångsidiga CMS/publiceringsverktyg. Alltså ett verktyg för att skapa och ändra innehåll på en e-handelssida, utanför ramarna för traditionella e-handelsfunktioner. Vi talar om innehåll som är viktigt för att fånga, intressera och konvertera besökare. Att möjliggöra kombinationen av produktvisning och inspirerande innehåll är en stark trend just nu. Det gäller landningssidor för annonser, inspirerande kategorisidor, blogg, 404- och kvittosida som några exempel.

Är e-handelsplattformar så flexibla som leverantörer påstår?

Verkligheten ser i själva verket annorlunda ut. Budskapet blir inte trovärdigt när plattformen marknadsförs på en hemsida som är skapad i ett helt annat publiceringsverktyg än det leverantören erbjuder. 

I de flesta branscher skulle man aldrig komma undan med något sådant. Som om säljaren på H&M hade kläder från Lindex under arbetstid eller Volvo handlaren som kör Mercedes i tjänsten. Men som leverantör av en e-handelsplattform kan man marknadsföra sin produkt på detta sätt och ändå komma undan, varför? 

Förmodligen av den enkla anledning att plattformen saknar den typen av flexibilitet som krävs för att skapa attraktiva sidor. Sidor som inte är mall baserade eller kräver handpåläggning av en programmerare. 

Att leva som man lär… 

Så, slutsatsen är att många erbjuder ett verktyg som inte håller för mer än väldigt specifika funktioner. Det saknas möjligheter att bygga och underhålla en modern och attraktiv hemsida, så passa att verktyget inte duger till dem själva. 

Detta är något som verkligen bör uppmärksammas innan du påbörjar ett nytt samarbete. Hur begränsad kommer design, struktur och viktigt innehåll för konvertering att bli? Hur skall du kunna göra meningsfulla ändringar och driva en växande e-handel utan full frihet med innehåll? 

Det är tyvärr något som går många förbi innan man redan sitter i knät hos en leverantör och har investerat såväl tid som pengar. Det är dags att göra detta till en standardfråga som leverantörer av e-handelsplattformar skall kunna svara på och visa vid en upphandling. 

Det borde vara ett grundkrav 2018 att fritt kunna arbeta med space management i din nätbutik, inte bara i din fysiska. Nyligen publicerade artiklar på ehandel.se påpekar tydligt vikten i denna trend (läs Svenska Hem & Gina Tricot). Idag finns plattformar som ger dig kombinationen av publicerings-, designverktyg, omnikanal med butiksdisplay samt en mångsidig e-handelsplattform. 

Vi anser att du är bäst på din produkt 

Vi på SiteSmart anser att man skall leva som man lär och arbetar enbart i vårt eget verktyg, oavsett om det gäller e-handel eller webbdesign. Det är ett bevis på vår kvalitet och en garanti för kraften och möjligheter i vårt verktyg. 

Tack vare detta har vi blivit experter på att hjälpa e-handlare som stött på hinder för att växa i sin befintliga plattform. Vi erbjuder enkel övergång till SiteSmart e-handelsplattform, uppstartshjälp, utbildning och support. Vem vet, du kanske sänker din månadskostnad och samtidigt slipper byråns fakturor. 

När du själv får kontroll och slipper mellanhänder har vi sett en ökning i försäljning från så gott som dag ett efter ny lansering. Detta då möjligheterna att snabbt anpassa butiken utifrån målgrupp, kampanjer och behov är en helt annan hos oss. 

Kontakta oss gärna så kollar vi på just din situation.

Tillbaka

Vill du veta mer om oss och vår plattform SiteSmartQ:

Boka en kostnadsfri demo nu!

Webbplatsanalys av din e-handel och digitala närvaro

Under slutet av 2022 lanserade vi på SiteSmart en ny tjänst ”Retail Boost Analysis” där vi genomlyser hela er webbplats och möjligheter på den digitala marknade…

PrimeQ, SiteSmart och VIEW Ledger blir ett bolag

Vi är glada över att idag kunna meddela att PrimeQ, SiteSmart och VIEW Ledger blir ett bolag och stä…

Effektivisera med Product Information Management – PIM

Ett stort sortiment produkter i din e-handel leder inte bara till stor möjlighet till försäljning ut…

Smart funktion konverterar mer

De flesta e-handlare pratar om konverteringsprocent och merköp men få vet vad som gör en besökare ti…

Apotek365 investerar för framtida tillväxt genom SiteSmart

Nätapoteket Apotek365, som startade sin verksamhet 2015, har beslutat att satsa på förbättrad digita…

Fråga specialisten om Google Ads

Vanliga frågor från e-handlare om annonsering via Google Ads

Ett nytt sätt för fackhandelskedjor att driva E-handel

Med e-handelsplattformen SiteSmartQ ökar både kedjecentralen och anslutna butiker sin digitala närva…

PrimeQ SiteSmart är tilldelade Nordiskt Tillväxtcertifikat av UC

​UC är Sveriges ledande affärs- och kreditinformations företag. Bolaget hjälper sina kunder att fatt…

Året med Corona har frammanat ny säljkanal för industriföretag

De beskrivs ofta som Sveriges ryggrad, och som sådana står de för en omfattande del av alla arbetsti…

SiteSmart Q - en gränslös e-handelsplattform

Det har utlovats mer muskler och ökad utvecklingstakt för att snabbt ta rygg på ledande aktörer. Ett…

E-handelsnyheter och tips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med information om vår e-handelsplattform. Följ oss så ger vi dig kunskap om hur du kan växla upp i din e-butik.

Huvudkontor Motala

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post » 
info@sitesmart.se

Kontor Stockholm

Torkel Knutssonsgatan 24
118 49 Stockholm

Växel: 077-551 01 00
E-post: » 
hej@primeq.se

Följ oss

» Linkedin
» Facebook
» Instagram

SiteSmart en del av

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av PrimeQ SiteSmart AB.
SiteSmart är en del av View Group med ca 600 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 800 miljoner SEK.

Copyright © 2022 SiteSmart   |   » Sitemap