Meny

   Support

Smart funktion konverterar mer

De flesta e-handlare pratar om konverteringsprocent och merköp men få vet vad som gör en besökare till kund. På SiteSmart jobbar vi efter tre viktiga steg - fånga, inspirera och presentera för att skapa en högre konvertering. Enkelhet och trygghet vid beställning är viktiga faktorer tillsammans med smarta funktioner som ger besökaren möjlighet att styra sitt köp. Det ger förutom en ökad konvertering merförsäljning som en bonus.

“Man måste först skapa en attraktiv landningssida för att fånga besökaren och därefter gäller det att skapa enkelhet och inspiration för att engagera och slutligen en tydlig presentation av produkten för att få kunden att lägga denna i varukorgen. Där föddes behovet av en produktkonfigurator” säger Molly Emanuelsson, Content Manager på PrimeQ SiteSmart.

Den nya funktionen som ingår i e-handelsplattformen SiteSmartQ gör det enkelt för dig som e-handlare att sätta ihop produktpaket där besökaren själv kan lägga till eller byta ut komponenter i ett produktpaket. En funktion som kan anpassas och användas för alla branscher. Något som en av våra senast lanserade e-handelssidor, Smartverkstad.se, använder med framgång. 

Smartverkstad.se erbjuder maskiner och utrustning för däck- och bilverkstäder med allt från fordonslyftar till oljetråg och däckomläggare med ett stort antal variationer och tillval. På den nya e-handelssidan kan besökaren nu själv skräddarsy sin önskade produkt efter behov. Priset på produktpaketet kan sedan höjas eller sänkas beroende på vilken konfiguration kunden väljer. 

“En vanlig funktion hos de e-handlare som erbjuder datorpaket eller fordon där besökaren erbjuds att skräddarsy sin produkt. Den kan dock användas till väldigt många branscher för att göra besökarens beslut enklare och tryggare samt höja snittvärdet på e-handlarens order. Exempelvis kan man erbjuda cykelpaket, sportfiskeset, grillpaket, bara fantasin sätter gränser” säger Gabriella Nordahl, Content Editor SEM på PrimeQ SiteSmart.

Att ha en konverterande e-handel är ett av de viktigaste stegen för god lönsamhet. För att ytterligare förbättra konverteringssiffrorna har Smart Verkstad i det här fallet även valt att erbjuda delbetalning via Wasa Leasing i kassan som då underlättar för besökaren att göra större och något mer kostsamma inköp.

“Vi har sagt det förr och säger det igen, fånga, inspirera, presentera för att sedan konvertera mera. Något som vi på SiteSmart vågar påstå att vi är experter på. E-handelsplattformen SiteSmartQ är full av möjligheter och funktioner till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Våra kunder ökar kraftigt sin försäljning efter ett byte” konstaterar avslutningsvis Molly.

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala. SiteSmart är en del av View Group med ca 800 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 1 miljard SEK.
Copyright © 2023 SiteSmart

     

Kontakta oss

 Östra Hamngatan 3 591 37 Motala

SiteSmart – a part of VIEW Group