Nya momsregler för internationell e-handel

SiteSmartQ utvecklas och är väl förberedd för att svara upp mot nya Eu-direktiv. Som ett led i EU:s arbete att modernisera momssystemet har nya momsregler som gäller distanshandel av varor och tjänster beslutats att införas med start den 1 juli 2021. Syftet med dessa regler är att underlätta momsredovisningen och betalningen av moms för dig som bedriver distanshandel, däribland e-handel, till konsumenter bosatta inom EU.

Till och med den 30 juni 2021 gäller att du som säljer varor till konsumenter i andra EU-länder ska fakturera försäljningen med svensk moms till dess att köparlandets omsättningströskel passeras. Varje EU-land har en egen omsättningströskel. Efter att omsättningströskeln passerats måste du som säljare momsregistrera dig i köparlandet och debitera köparlandets moms på försäljningen.

Från den 1 juli 2021 ändras reglerna så att om du har en total försäljning som är över 99 680 kr till konsumenter i andra EU-länder rekommenderas du debitera köparlandets moms på försäljningen. För att komma ifrån att momsregistrera dig i varje EU-land där det finns köpande konsumenter kan du istället välja att deklarera momsen i en ny e-tjänst hos Skatteverket som kallas OSS.

I e-tjänsten OSS deklareras försäljningsbelopp per EU-land, momssats och moms. Du betalar in all moms till Skatteverket som vidarebefordrar informationen om försäljningsbelopp och för över momsen till skattemyndigheterna i respektive köparland. Du får inte blanda redovisningssätt utan måste välja ett av dem.

De nya reglerna gör så att kraven blir större på ditt eller dina system. Om du alltid vill ha samma marginal behöver din webbplats anpassas så att den visar rätt momssats och momsbelopp, utifrån konsumentens hemland. Om du alltid tar samma pris för varan (inklusive moms) oavsett var konsumenten finns behöver du anpassa ditt ekonomisystem och införa rutiner för att baklängesräkna fram hur mycket av försäljningspriset till respektive land som är moms.

E-handelsplattformen SiteSmartQ är självklart förberett för de nya reglerna och vi kommer att informera ytterligare i höst om hur det kan påverka dig och förenkla din internationella e-handel.

Tillbaka

Vill du veta mer om oss och vår plattform SiteSmartQ:

Boka en kostnadsfri demo nu!

Fråga specialisten om Google Ads

Vanliga frågor från e-handlare om annonsering via Google Ads

Ett nytt sätt för fackhandelskedjor att driva E-handel

Med e-handelsplattformen SiteSmartQ ökar både kedjecentralen och anslutna butiker sin digitala närva…

SiteSmart Q - en gränslös e-handelsplattform

Det har utlovats mer muskler och ökad utvecklingstakt för att snabbt ta rygg på ledande aktörer. Ett…

Året med Corona har frammanat ny säljkanal för industriföretag

De beskrivs ofta som Sveriges ryggrad, och som sådana står de för en omfattande del av alla arbetsti…

Ny mjukvaru finansiering underlättar för e-handlare att växla upp

Många av näthandelns aktörer står inför beslutet byta ut sina nuvarande e-handelsplattformar. Ett byte till ett system som klarar dagens, tillika fr…

SiteSmart växlar upp och accelererar

Sedan 20 april i år ingår SiteSmart som ett fristående bolag i PrimeQ-koncernen. SiteSmart är i en expansiv utvecklingsfas där samgående…

Ny stark delägare i SiteSmart bra för våra kunder

PrimeQ Outsourcing AB förvärvar 51 % av MediaVault International AB inklusive varumärket Sitesmart®

Sökmotoroptimering - ärlig som ger resultat

Många erbjuder SEO sökmotoroptimering som tjänst men hur många är det som verkligen levererar? Vad ska du som beställare förvänta dig, hur genomförs…

Black week och cyber monday - hur säljer du smartast?

Liksom Halloween är Black Friday en företeelse som vi i Sverige hämtat från USA. Idag är detta ett fenomen som kanske främst är förk…

Billigare Google Ads med landningssidor av hög kvalitet

Du har stora möjligheter att själv påverka dina annonsers position, exponering och klickpris. Kort beskrivet så matchas aktuella annonser vid…

E-handelsnyheter och tips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev med information om vår e-handelsplattform. Följ oss så ger vi dig kunskap om hur du kan växla upp i din e-butik.

Huvudkontor Motala

Östra Hamngatan 3
591 37 Motala

Telefon: 0141-20 25 40
E-post » 
info@sitesmart.se

Kontor Stockholm

Torkel Knutssonsgatan 24
118 49 Stockholm

Växel: 077-551 01 00
E-post: » 
hej@primeq.se

Följ oss

» Linkedin
» Facebook
» Instagram

SiteSmart en del av

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala av PrimeQ SiteSmart AB.
SiteSmart är en del av View Group med ca 600 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 800 miljoner SEK.

Copyright © 2022 SiteSmart   |   » Sitemap