Meny

   Support

IT säkerhet – hur säker är du online?

Är din webbplats i riskzonen för en kapning? Internet är en fantastisk plats fylld med möjligheter, men det är också viktigt att vara medveten om säkerhetsriskerna som kan uppstå. Idag sker det dagligen dataintrång över nätet och personer faller offer för så kallade identitetskapningar. I de flesta fall hade dessa intrång kunnat förhindras, men hur undviker du det egentligen? Det finns många steg att ta för att göra din webbplats och konton säkrare på internet. Vi går igenom varför vår e-handelsplattform är ett säkert alternativ, vilka åtgärder du kan vidta samt bör tänka på för att öka din trygghet online.

Vad ger IT säkerhet?

Genom att vidta nödvändiga åtgärder kan du minimera risken för att bli ett offer för bedrägerier, dataintrång eller identitetskapning. Vi har sammanställt en del enkla tips om vad du kan göra för att ta mer ansvar över din säkerhet och digitala närvaro.

-          Se till att använda starka och unika lösenord för dina konton. Undvik att återanvända lösenord på olika konton och överväg att använda ett lösenordshanteringsverktyg för att lättare hantera dem säkert.

-          Var vaksam när du surfar på nätet. Undvik att klicka på misstänkta länkar eller öppna bifogade filer från okända avsändare. Tänk på att skadlig programvara kan dölja sig i ett oskyldigt utseende i både länkar och filer.

-          Använd en pålitlig antivirusprogramvara och se till att den uppdateras regelbundet. Vilket hjälper till att upptäcka och blockera eventuell skadlig kod som kan hota din enhet samt personlig information.

-          Var försiktig med vilka personuppgifter du delar online. Tänk på att alltid skydda din privata information och undvik därav att dela för mycket på offentliga platser eller med okända personer.

-          Använd tvåfaktorsautentisering där det är möjligt för att lägga till en extra säkerhetsnivå genom att kräva en verifieringskod vid inloggning.

-          Håll dig uppdaterad om de senaste säkerhetsåtgärderna. Följ nyheter och rekommendationer från betrodda källor för att hålla dig informerad om de senaste hoten och hur du bäst kan skydda dig själv online.

Att välja rätt plattform som ger säkerhet på internet

Att välja en pålitlig plattform är avgörande för att skydda din webbplats olika risker och hot. Därav rekommenderar vi dig att välja SiteSmart e-handelsplattform. Vi sätter säkerheten i fokus och strävar efter att erbjuda dig de bästa inbyggda säkerhetsfunktionerna på marknaden. Vårt utvecklingsteam arbetar kontinuerligt med att ständigt förbättra och uppdatera våra säkerhetsfunktioner för att skydda dig mot de senast hoten online.

-      SiteSmart e-handelsplattform driftas i molnet på egenkontrollerade servrar med hög säkerhet. Vi tillåter inte andra plattformar, exempelvis Wordpress med många säkerhetsbrister att dela samma server.

-      Vi levererar alltid din webblösning med godkända SSL (krypterad trafik) för att undvika att andra kan avlyssna och stjäla information från din trafik.

-      Vi tillåter inte enkla lösenord vid access till din e-handelsadministration. Desto mer behörighet du har, ju mer avancerat lösenord krävs.

Som kund till oss kan du slappna av och vara trygg i vetskapen om att vi tar din säkerhet på fullaste allvar.
Vill du veta mer om vad du kan göra för att vara tryggare online, kontakta oss!

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala. SiteSmart är en del av View Group med ca 800 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 1 miljard SEK.
Copyright © 2023 SiteSmart

     

Kontakta oss

 Östra Hamngatan 3 591 37 Motala

SiteSmart – a part of VIEW Group