Meny

   Support

PrimeQ, SiteSmart och VIEW Ledger blir ett bolag

Vi är glada över att idag kunna meddela att PrimeQ, SiteSmart och VIEW Ledger blir ett bolag och stärker därmed sina positioner som helhetspartner.

VIEW och PrimeQ, inklusive SiteSmart och Insera matchar varandra väldigt bra. Bolagen är i grunden entreprenörsdrivna och delar samma vision om hur vi utvecklar framtidens lösningar inom e-handel, redovisning- och lönetjänster, IT, telefoni, affärssystem och beslutstöd. Vi delar också synen på hur ett företag ska drivas, med medarbetare och kund i fokus.

VIEW Group har genom VIEW Ledger Sverige en organisation med ett starkt erbjudande för tjänster inom redovisning och lön. PrimeQ erbjuder samtidigt ett bredare spektrum av tjänster och lösningar på den svenska marknaden. Förutom redovisning och lön besitter PrimeQ en gedigen expertkompetens inom IT, telefoni, affärssystem, beslutsstöd och e-handel. 

Varför väljer PrimeQ att gå samman med VIEW? 

Genom att gå samman kommer vi ha ett unikt erbjudande av tjänster och system för hela den nordiska marknaden. PrimeQ arbetar idag framgångsrikt med tjänster och system affärslösningar  på den svenska marknaden och tillsammans med VIEW förstärker vi den positionen. Men vi ser också en stor potential i att samarbeta över gränserna. Genom att gå ihop med VIEW får vi tillgång  till en färdig infrastruktur i andra länder, vilket är värdefullt även för många av PrimeQs nuvarande kunder. 

Något som har varit helt avgörande för samgåendet och som är viktigt är att vi delar visionen om vilken typ av företag vi vill fortsätta vara. Att vara nära kunderna, att vara flexibla och  snabbfotade ligger djupt förankrat i båda företagens värdegrund. Vi vill behålla känslan av att vara ett litet företag där medarbetaren är i fokus och där vi har bra och nära kundrelationer.  Samtidigt ser vi en möjlighet i att kunna satsa ännu mer på innovation och utveckling med de ökade resurserna en sammanslagning ger.

Samtliga nuvarande ägare i PrimeQ kommer att fortsätta vara ägare i det gemensamma bolaget. 

Vilka är VIEW? 

VIEW grundades 2004 av tre bröder (Morten, Terje och Germund Bratlie). Inriktningen på att kombinera outsourcing av ekonomitjänster med teknik och system var tydlig från början och idag har VIEW växt både organiskt och genom förvärv. 2022 har VIEW verksamhet i Norge, Sverige och Finland. Koncernchef för VIEW Group är John Hugosson och VD för VIEW Ledger Sverige är Joseph Mogefors. 

VIEWs omsättningen i Sverige är idag 95 miljoner kronor, med 85 medarbetare på fyra orter. 

Tillsammans kommer den svenska verksamheten ha drygt 200 medarbetare och omsätta ca 260mkr

Avtalspåverkan

Samgåendet påverkar inte vår relation eller dina avtalsvillkor med oss. Vi fortsätter vårt arbete tillsammans som tidigare.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på PrimeQ SiteSmart AB

Samtliga produkter under varumärket SiteSmart ® utvecklas i Motala. SiteSmart är en del av View Group med ca 800 anställda i Sverige, Norge och Finland med en total omsättning av närmare 1 miljard SEK.
Copyright © 2023 SiteSmart

     

Kontakta oss

 Östra Hamngatan 3 591 37 Motala

SiteSmart – a part of VIEW Group